Geplaatst op

Pigmentvlekken in het gezicht: Oorzaken, Behandeling en Preventie

PIGMENT-CHOLLEY

Pigmentvlekken in het gezicht, ook wel bekend als hyperpigmentatie, zijn donkere vlekken op de huid die ontstaan door een overproductie van melanine. Melanine is natuurlijke pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid.

PIGMENTVLEKKEN-CHY

Oorzaken pigmentvlekken:

 1. Blootstelling aan de zon: De ultraviolette (UV) straling die afkomstig is van de zon, wordt beschouwd als een van de voornaamste triggers die pigmentvlekken in gang zetten. Langdurige en onbeschermde blootstelling aan deze straling kan een aanzienlijke impact hebben. Dit kan resulteren in een buitensporige aanmaak van melanine, specifiek geconcentreerd in bepaalde delen van de huid. Het eindresultaat? De vorming van opvallende, donkere vlekken die we kennen als pigmentvlekken.
 2. Hormonale factoren: Hormonale schommelingen, die optreden tijdens perioden zoals zwangerschap, menopauze of bij gebruik van anticonceptiemiddelen, kunnen aanzienlijke gevolgen hebben. Deze schommelingen hebben de potentie om de productie van melanine aanzienlijk te verhogen, wat vervolgens kan leiden tot het ontstaan van ongewenste pigmentvlekken.
 3. Huidirritatie en ontsteking: Ontstekingen of irritatie van de huid als gevolg van acne, wondjes, of andere huidaandoeningen kunnen de productie van melanine verhogen en pigmentvlekken veroorzaken.

Behandeling met CHOLLEY:

CHOLLEY biedt een veelzijdige reeks producten aan. Speciaal ontwikkeld om pigmentvlekken in het gezicht doeltreffend te verminderen en op te helderen:

 1. CHOLLEY Phyto Emulsion: een intens hydraterende en verzachtende vloeibare crème met een oplichtend effect die de huid verzacht en haar stralendheid en energie vernieuwt. Bovendien versterkt het de natuurlijke weerstand en barrièrefunctie van de huid, om te wapenen tegen oxidatie veroorzaakt door schadelijke vrije radicalen.
 2. CHOLLEY Clearing Gel Cream SPF30: Deze uiterst waardevolle en vooruitstrevende gelcrème is het directe resultaat van baanbrekend onderzoek in Zwitserland. Wel gericht is op het verbeteren van huidverlichting en -verheldering en tevens ook in het bieden van effectieve zonbescherming.
 3. CHOLLEY Clearing Mask: Een uiterst doeltreffend professioneel gezichtsmasker dat de huid niet alleen verheldert, maar ook egaliseert. Bij uitstek geschikt om ouderdomsvlekken en zonverbrandingsvlekken te verminderen.
 4. CHOLLEY Clearing Ampoules: ampullen met een hoogstaande intensiteit bevorderen de huidverlichting en elimineren onregelmatige pigmentatie.
 5. CHOLLEY PHYTOBIOTECH Satin ACE Cream: Deze krachtige anti-aging crème met intensieve antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen is een ideale bondgenoot voor het versterken van collageen- en elastinevezels, en het tegelijkertijd verhelderen van de huid.
 6. CHOLLEY Phytocell Whitintense Serum: Een uitstekend huidverlichtend product met de meest geavanceerde en hoogwaardige ingrediënten. Deze ingredienten staan bekend om het verlichten van de huid en zijn gebaseerd op onze exclusieve IC-RAMP® Technologie.
 7. CHOLLEY Phytocell Harmonizer: een Super Premium Skin product met de meest geavanceerde en hoogste kwaliteit ingrediënten, specifiek voor hyperpigmentatie.

Preventie:

Het belang van preventie in het vermijden van pigmentvlekken kan niet genoeg benadrukt worden. Hier volgen enkele essentiële richtlijnen om pigmentvlekken effectief te voorkomen:

 1. Zonnecrème: Bescherm je huid met de hoogste prioriteit tegen schadelijke UV-straling door dagelijks een breedspectrum zonnecrème met minstens SPF 30 te gebruiken. Ook op dagen waarop de zon minder schijnt.
 2. Draag zonbeschermende kleding: Bedek je gezicht en lichaam met kleding, hoeden en zonnebrillen wanneer je langere tijd in de zon bent.
 3. Vermijd ten zeerste overmatige blootstelling aan de zon. Beperk je verblijf in direct zonlicht tot het uiterste minimum, vooral wanneer de zonnestraling het hoogst is. De zonnestarling staat het hoogst tussen 10:00 en 16:00 uur.
 4. Gezonde levensstijl: Een evenwichtig dieet, voldoende hydratatie en het rigoureus vermijden van zowel roken als excessief alcoholgebruik dragen bij aan het bevorderen en onderhouden van een stralende, gezonde huid.

Voor een optimaal resultaat, adviseren we om de producten in combinatie te gebruiken met de volgende aanvullende producten:

CHOLLEY-producten zijn verkrijgbaar bij verschillende gerenommeerde verkooppunten, waaronder:

Hier kunt u een uitgebreide selectie van onze hoogwaardige producten vinden.