Hoe vaak moet een zonnecrème opnieuw aangebracht worden?

Nu we midden in de zomer zitten en naar de stranden en zwembaden gaan om te genieten van de prachtige warme zonnige dagen, moeten we regelmatig zonnecrème aanbrengen. Het is niet alleen de belangrijkste regel voor zonbescherming, maar het moet ook worden opgenomen in een goede huidverzorgingsroutine.

Niet alleen is het essentieel om zonnecrème te gebruiken, maar het opnieuw aanbrengen ervan is ook erg belangrijk. Regelmatig opnieuw aanbrengen zorgt ervoor dat je huid veel beter beschermd is. Regelmatig opnieuw aanbrengen zorgt ervoor dat je huid veel beter beschermd is tegen verbranden, huidschade, vroegtijdige veroudering en huidkanker.

CHOLLEY-ZONNECRÈME-SPF50

Hoe vaak zonnecrème aanbrengen?

Om langdurige bescherming te bieden tegen schade door de zon, dien je elke 2 uur de zonnecrème opnieuw aan te brengen. Als je buiten bent en zweet of in een zwembad bent, moet je vaker zonnecrème aanbrengen. Met de CHOLLEY Alpine Solar Defence SPF50 ben jij altijd goed beschermt!

Misvatting sterkte spf

Als je een zonnecrème met de hoogste sterkte van SPF gebruikt, betekent dit niet dat je extra tijd hebt als het gaat om zonbescherming. De sterkte en het niveau van SPF verwijzen naar de hoeveelheid UV-bescherming en hebben geen invloed op de tijd dat je beschermd bent.

De sterkte van SPF

Zonnecrème producten zijn verkrijgbaar in verschillende SPF-niveaus, die worden gebruikt om het niveau en de sterkte van bescherming tegen de UV-stralen te meten. Bijvoorbeeld, een zonnecrème met een SPF van 15 blokkeert 93% van de UV-stralen, één met een SPF van 30 blokkeert 97% van de UV-stralen en één met een SPF van 50 blokkeert 98% van de UV-stralen. Zoals je ziet, neemt het percentage van bescherming iets toe met de sterkte van SPF-niveaus.

Wat is de juiste hoeveelheid zonnecrème?

Aangezien het opnieuw aanbrengen van zonnecrème een essentieel onderdeel is van de juiste zonbescherming, vraag je je misschien af hoeveel zonnecrème je nodig hebt? Dit is ongeveer 7 theelepels, hierbij gebruik je 1 theelepel crème voor gezicht en hals, 2 voor armen en schouders, 2 voor borst, buik en rug en 2 voor benen en voeten. Vergeet ook niet om extra aandacht te besteden aan gevoelige delen van je lichaam, zoals onder de ogen, achterkant van je nek en bovenkant van je oren. Om ervoor te zorgen dat de zonnecrème volledig wordt opgenomen, wrijf je het grondig in je huid.

Voor een optimaal resultaat, adviseren we om de producten in combinatie te gebruiken met de volgende aanvullende producten:

CHOLLEY-producten zijn verkrijgbaar bij verschillende gerenommeerde verkooppunten, waaronder:

Hier kunt u een uitgebreide selectie van onze hoogwaardige producten vinden

Lees ook het volgende bericht over comedonen, acne, en puistjes.