Geplaatst op

Wat is het verschil tussen een gemengde en een vette huid?

Er zijn 4 huidtypes: Normale, droge, gemengde en een vette huid. Een normale huid is in balans. Dit geldt niet voor een gemengde en vette huid. #CHOLLEY heeft een lijn ontwikkeld speciaal voor deze 2 huidtypes. De #BIOCLEAN lijn.

De producten van de #BIOCLEAN lijn zuiveren de huid, verkleinen de poriën, verwijderen overtollig talg en reguleren de talgproductie. Ook hebben ze een verzachtende en hydraterende werking om de elasticiteit en flexibiliteit van de huid te verbeteren.

Wat is een gemengde huid?

Een gemengde huid kan zowel normaal, droog en vet tegelijk zijn. De T-zones (voorhoofd, kin en neus) zijn vet en hebben grove poriën. De wangen zijn vaak droog/normaal en hebben fijne poriën. De T-zones hebben een verhoogde talgproductie en de wangen juist een gebrek aan talg. Hieruit blijkt dat de huid uit balans is.

Wat is een vette huid?

Een vette huid heeft een verhoogde talgproductie en is daardoor uit balans. De huid geeft een vettige glans. Een vette huid heeft grove, zichtbare poriën. Daarom is de huid is gevoelig voor comedonen en voor verschillende vormen van acne.

Beide huidtypes hebben last van onzuiverheden. De vette huid geeft meer onzuiverheden dan de gemengde huid. Onzuiverheden komen in vele vormen voor, o.a. mee-eters, gerstekorrels en pustels. Daarom is belangrijk te weten om welke onzuiverheden het gaat om deze zo juist mogelijk te behandelen. Een #CHOLLEY specialist helpt graag bij het adviseren hiervan.

O.a de BIOCLEAN® lait & lotion:

https://www.cholley.nl/product/bioclean-lait/

https://www.cholley.nl/product/bioclean-lotion/