Geplaatst op

Versuikering van de huid?

Hoe beïnvloedt glycatie, ook wel versuikering van de huid genoemd, de collageen- en elastinevezels, en welke rol speelt dit proces bij de verkleving van het bindweefsel in de huid?

Welke rol speelt versuikering in huidveroudering?

Glycatie is een verouderingsproces dat wordt geactiveerd door de hechting van suiker- en vetmoleculen aan lichaamseiwitten, wat leidt tot verzwakking ervan. Deze verzwakking heeft invloed op de structurele integriteit van collageen- en elastinevezels. Deze vezels zijn verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het proces van glycatie draagt dus bij aan het verlies van deze vezels, wat resulteert in verslapping van de huid en het ontstaan van rimpels. Bovendien veroorzaakt glycatie de verkleving van het bindweefsel in de huid, wat de natuurlijke souplesse ervan beperkt.

Wat zijn Advanced Glycation End-products (A.G.E.’s)?

Glycatie leidt tot de vorming van een specifieke klasse van toxines, bekend als Advanced Glycation End-products (A.G.E.’s), die structurele eiwitten zoals collageen en elastine verzwakken. Dit heeft een directe invloed op de stevigheid en elasticiteit van de huid. De ophoping van A.G.E.’s draagt bij aan het ontstaan van rimpels en een verslapte huid. Daarnaast verstoort glycatie het natuurlijke proces van het verwijderen van afvalstoffen uit de huidcellen, wat resulteert in een doffe teint en het verschijnen van ouderdomsvlekken.

Wat zijn de gevolgen van glycatie?

Eiwitten die zijn aangetast door glycatie zijn vatbaar voor oxidatie. Wat resulteert in de vorming van schadelijke verbindingen genaamd vrije radicalen. Deze vrije radicalen initiëren een kettingreactie van oxidatie, waardoor schade aan de cellen wordt veroorzaakt en het verouderingsproces versnelt.

Is glycatie onomkeerbaar?

Hoewel de huid weinig natuurlijke bescherming heeft tegen glycatie, is dit proces lang als onomkeerbaar beschouwd. De ophoping van beschadigde eiwitten leek onherstelbaar, en de gevolgen ervan op de huid leken niet terug te draaien.

Gelukkig onthult recent onderzoek dat ARGININE PCA anti-glycatie eigenschappen heeft. Deze ontdekking biedt een kans om het degeneratieve proces aan te pakken en veroudering te vertragen. De specifieke werking van ARGININE PCA herstellen de beschadigde eiwitten en vermindert de vorming van schadelijke vrije radicalen.

Bestaat er anti-glycatie cosmetica?

Met deze nieuwe kennis kunnen we nu actief glycatie bestrijden, de gevolgen ervan beperken en het huidverouderingsproces vertragen. Het gebruik van producten met ARGININE PCA als onderdeel van een doordachte huidverzorgingsroutine. Hierdoor kan het dus gaan helpen om de schadelijke effecten van glycatie tegen te gaan en de gezondheid en jeugdigheid van de huid te behouden.

Glycatie
Anti-glycatie Phytobiotech

https://www.cholley.com/our-collection/cholley-phytobiotech/